Referitor la restanțe
Publicat de: Alexandru Coman | Data: | Categorii: noutati webMai multe informații pot fi găsite la următoarea adresă: @busaco/web-projects.
Mai multe informații pot fi găsite la următoarea adresă: @busaco/web-projects.
După cum am promis revin cu mai multe informații despre planificarea echipelor pentru prezentarea componentei “S”.
După cum am promis revin cu mai multe informații despre laboratoarele de Tehnologii Web ce au fost planificate în zile libere sau în perioada sărbătorilor de Paşte.
Lista cu proiectele propuse pentru Tehnologii web este disponibilă la următoarea adresă @alexcoman/web/proiecte.
Proiectul va consta în realizarea unei aplicaţii aliniată problematicilor actuale privitoare la tehnologiile Web, implementarea axându-se pe partea de server, indiferent de limbajul ori limbajele de programare folosite.
Ce este un sistem pentru controlul versiunii și de ce ar trebui să știm despre acestea?
Un sistem pentru controlul versiuni este un sistem care înregistrează modificările suferite de un fișier sau un grup de fișiere în decursul timpului pentru a facilita revenirea la o versiune specifică ulterior.
Vom instala și dez-instala programe :)
Acest totorial este o scurtă recapitulare a noțiunilor referitoare la Bash ce au fost predate în cadrul cursului de Sisteme de Operare.
Să discutăm despre partiţii, tipuri de partiţii, partiţii primare, partiţii extinse, partiţii logice, file systems.
Un proces îl putem defini ca un program in execuţie. Ele sunt unităţi prin care sistemul de operare alocă resurse utilizatorilor.
Acest tutorial vine în ajutorul studenților ce doresc să își pregătească o mașină virtuală care va contine un mediu de execuție OpensStack RDO(RedHat Deployment of OpenStack)
Acest tutorial vine în ajutorul studenților ce doresc să își pregătească o mașină virtuală care va rula sistemul de operare CentOS 7.
Virtual Box este o aplicație care își propune să vină în ajutorul nostru atunci când avem nevoie rapid și ușor de o mașină care să îndeplinească anumite specificații, atât hardware, cât și software. Astfel, urmând câțiva pași simpli, putem crea mașini virtule cu orice sistem de operare, diferit de cel pe care-l avem pe mașina locală. În plus, după ce am creat mașini virtuale proprii, cu specificațiile dorite, putem să le facem copii, sau să le clonăm și folosi pe orice alt computer.
Pentru a instala Virtual Box, accesați pagina de download și descărcați ultima versiunea pentru Windows (în cazul nostru, la momentul scrierii acestui articol VirtualBox 5.0 for Windows hosts). Pașii de instalare sunt descriși în imaginile ce urmează:
În ultimii ani, virtualizarea și standardizarea mașinilor virtuale a devenit un subiect din ce în ce mai dezbătut, și populat de diferite sisteme ce își doresc a face acest subiect o realitate cât mai accesibilă. Unul dintre aceste sisteme, realizat modular, este Vagrant. În următoarele rânduri vom vorbi despre ce este mai exact Vagrant, cum funcționează și cum se instaleaza și configurează acest sistem.
În cadrul acestui tutorial vom discuta despre pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a putea să trimiteți spre evaluare soluțiile la problemele propuse în cadrul laboratoarelor. Toate soluțiile propuse vor fi incluse în depozitul de cod alexcoman/labs.
Pentru a veni în întâmpinarea celor care nu sunt familiarizați cu sistemul de versionare git am pregătit acest tutorial care vă va arăta pașii care trebuie urmați pentru a încărca proiectele voastre pe GitHub.